Καθαρισμός προσώπου: Tips για να μην κάνεις λάθη!

Η υγειά του δέρματος σας ξεκινάει από το σωστό καθαρισμό!

Εσείς γνωρίζετε τα βήματα για έναν σωστό καθαρισμό προσώπου;

Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να προσέχετε την υγεία του προσώπου σας καθώς αυτό είναι μόνιμα εκτεθειμένο στον ήλιο, τη ζέστη ,το κρύο, τους ρύπους, από τα προϊόντα μακιγιάζ.

Επίσης από τα προϊόντα που ξεβάφονται οι γυναίκες και από τα προϊόντα ξυρίσματος που χρησιμοποιούν οι άνδρες.

Ο καθαρισμός προσώπου πρωί και βράδυ είναι κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά βασικό βήμα στην περιποίηση προσώπου . Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνεται από άντρες και γυναίκες με συνέπεια στο πλαίσιο της καθημερινής προσωπικής φροντίδας. Ωστόσο, ο απλός καθαρισμός με προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης στο σπίτι δεν είναι αρκετός. Θα πρέπει μία φορά τρίμηνο να φροντίζετε να προγραμματίζετε έναν καθαρισμό στον αισθητικό σας καθώς μόνο έτσι θα είσαστε βέβαιοι πως έχουν απομακρυνθεί αποτελεσματικά οι ρύποι και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας.

Είστε όμως καλά ενημερωμένοι για την αγορά ενός καλού καθαριστικού προϊόντος , σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος σας? Ένα καλό καθαριστικό ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων, δεν διαταράσσει το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας και βελτιώνει τις λειτουργίες του δέρματος αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος προς την επιδερμίδα.

Καθαρισμός προσώπου βήματα!

  1. Διάλεξε το σωστό προϊόν καθαρισμού.

Με το να χρησιμοποιείς το σωστό προϊόν καθαρισμού προσώπου ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου του προσφέρεις την κατάλληλη περιποίηση για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ανακάλυψε τι ταιριάζει σε σένα και επίλεξε το κατάλληλο προϊόν.

-Για παράδειγμα, εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα με βάση το gel.

-Αν έχετε τάση για ακμή πάρτε καθαριστικό ήπιου αφρισμού με tea tree oil.

-Αν έχετε ξηρή ή κανονική επιδερμίδα πάρτε γαλάκτωμα & λοσιόν εμπλουτισμένο με φυτικά έλαια.

-Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα πάρε καθαριστικό με πανθενόλη !

2. Χρησιμοποιείστε μια συγκεκριμένη μέθοδος πλυσίματος.

Μην πετάτε απλώς νερό στο πρόσωπό σας περιμένοντας να γίνει το θαύμα της τέλειας επιδερμίδας. Τα διαφορετικά καθαριστικά απαιτούν διαφορετικές μεθόδους.Τα gel και οι αφροί όταν πέφτουν σε υγρό δέρμα χρειάζονται 1 λεπτό για να απορροφηθούν από το δέρμα, οπότε μην ξεπλένετε κατευθείαν. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε κρεμώδη λοσιόν εφαρμόστε την για να στεγνώσει εντελώς το δέρμα και τρίψτε τη για λίγα λεπτά όπως θα κάνατε με μια ενυδατική κρέμα.

3. Αφήστε στην άκρη την πετσέτα.

Αρχικά, ένα υγρό απορροφητικό ύφασμα είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και δεύτερον είναι αρκετά σκληρό για το δέρμα σας. Η πετσέτα απορροφά απευθείας την ενυδάτωση και αφήνει το δέρμα ξηρό και αφυδατωμένο.

4. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό.

Το πλύσιμο του προσώπου σας με ζεστό νερό είναι ωραίο, αλλά μπορεί επίσης να ανακατευτεί με τα φυσικά έλαια του δέρματός σας, οδηγώντας σε υπερβολική ξήρανση και επακόλουθη υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Ανοίξτε και τις δύο βρύσες και πλύνετε με χλιαρό νερό αντ ‘αυτού.