Laser Αποτρίχωση με τριπλό μήκος κύματος

Το B-unique υποδέχεται την πιο προηγμένη τεχνολογία αποτρίχωσης με τρία μήκη κύματος. Αποτελεί την πιο σύγχρονη γενιά συσκευών λέιζερ αποτρίχωσης καθώς συνδυάζει το επίπεδο απορρόφησης και διείσδυσης τριών διαφορετικών μηκών κύματος (755nm810nm1064nm) με την καλυπτικότητα , την άνεση στη θεραπεία, που επιτυγχάνει την πλέον σύγχρονη, ασφαλή και πλήρη θεραπεία αποτρίχωσης.

Τα χαρακτηριστικά του Laser με τριπλό μήκος κύματος;

Η αποτελεσματικότητα, αφού ο συνδυασμός των 3 κυμάτων Laser (Alexandrite, Diode, ND Yag) εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα!

 • Τεχνολογία Alex (Αλεξανδρίτης): Το μήκος κύματος στα 755nm παρέχει τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση ενέργειας, κάνοντάς το ιδανικό για το μεγαλύτερο εύρος τύπου και χρώματος τρίχας, κυρίως για τις πιο λεπτές και ανοιχτόχρωμες.
 • Τεχνολογία Speed (διοδικό laser): Τα 810nm είναι το κλασικό μήκος κύματος για να προσφέρει μεγαλύτερη διείσδυση στην τρίχα, υψηλή μέση ενέργεια, υψηλό βαθμό επανάληψης παλμών και μεγάλο spot size (2 εκ.) για ταχύτητα στη θεραπεία.
 • Τεχνολογία YAG: Το μήκος κύματος στα 1064nm παρέχει την μεγαλύτερη διείσδυση στο θύλακα της τρίχας, καθιστώντας την την πλέον κατάλληλη λύση για τους πιο σκούρους φωτότυπους δέρματος και σε μαυρισμένες επιδερμίδες.
 • Η αποτελεσματικότητα, αφού ο συνδυασμός των 3 κυμάτων Laser (Alexandrite, Diode, ND Yag) εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα!
 • Ανώδυνο, αφού έχει το τελειότερο σύστημα ψύξης για αποτελέσματα χωρίς πόνο!
 • Γρήγορο, λόγω της πατενταρισμένης SHR τεχνικής, δίνει τέλειο αποτέλεσμα, σε μισό χρόνο!
 • Το μοναδικό Laser αποτρίχωσης, εγκεκριμένο για τους πιο σκουρόχρωμους φωτότυπους δέρματος!
 • Ασφαλές και  αποτελεσματικό και το καλοκαίρι σε μαυρισμένες επιδερμίδες!
 • Ιδανικό και για λεπτή ξανθιά ή υπολειπόμενη επίμονη τριχοφυΐα, αφού τα 3 μήκη κύματος του δίνουν προβάδισμα έναντι των κλασικών Diode Laser!
 • Ιδανικό για άνδρες και γυναίκες με επίμονη ορμονοεξαρτώμενη τριχοφυΐα!

Τι είναι η Laser αποτρίχωσης;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το laser για αποτρίχωση είναι μια εντελώς ακίνδυνη θεραπεία. Εκπέμπει μια δέσμη φωτός, που μετατρέπεται σε θερμότητα και απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη (χρωστική) της τρίχας με αποτέλεσμα την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων, που προάγουν την τριχοφυΐα., αφήνοντας ανέπαφη την γύρω περιοχή. Δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στις δομές του δέρματος που δεν έχουν μελανίνη (ιστούς, εσωτερικά όργανα, λεμφαδένες κλπ).

Είναι μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης;

Ο θύλακας της αναγεννούς τρίχας καταστρέφεται παντελώς και για πάντα. Αυτό σημαίνει ότι από την στιγμή μου θα χτυπηθεί μια τρίχα (που τηρεί τις προϋποθέσεις), δεν θα ξεφυτρώσει ποτέ ξανά.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι laser-soprano-ice-3.jpg

Από τι εξαρτάται το επιτυχές αποτέλεσμα με laser αποτρίχωση;

Αρχικά να επισημάνουμε ότι όλες οι μεσογειακές γυναίκες και οι άνδρες, έχουν επιτυχημένη μόνιμη αποτρίχωση και μπορούν να το κάνουν.

Προϋποθέσεις:

 • Το χρώμα της τρίχας (όσο πιο μαύρη είναι, τόσο πιο εύκολα εξαφανίζεται- λιγότερες επισκέψεις)το πάχος της τρίχας (όσο πιο χοντρή είναι τόσο πιο εύκολα εξαφανίζεται
 • Λιγότερες επισκέψεις)το ορμονικό υπόβαθρο . (Γενικά μιλώντας, η δυσλειτουργία ορμονών του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων δυσκολεύουν την εξαφάνιση των τριχών στο πρόσωπο
 • Ορμονοεξαρτώμενη περιοχή-. Αυτό απαιτεί λήψη λεπτομερούς ιστορικού και συνδυασμό και άλλων μεθόδων για την εξισορρόπηση των ορμονών και την επιτυχή αντιμετώπιση της τριχοφυΐας.

Σε αυτή την περίπτωση το λέιζερ δεν αποτελεί μονοθεραπεία και δεν πρέπει να επαναπαύεστε σε αυτό!)την ηλικία ( η προ εφηβεία, η εφηβεία και η εμμηνόπαυση δυσκολεύουν την δράση του laser)την περιοχή (οι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές που είναι το πρόσωπο (όχι τόσο το μουστάκι) και κάποια σημεία στον κορμό χρειάζονται περισσότερες επισκέψεις) η λήψη φαρμάκων (ιδιαίτερα κορτιζόνης)την φάση έκφυσης της τρίχας (εξήγηση παρακάτω) την συσκευή laser που χρησιμοποιείται.(ποιότητα κατασκευής) την σωστή εφαρμογή του χειριστή η συνέπεια του πελάτη – κάθε μήνα.

Γιατί να κάνω αποτρίχωση με laser;

 • Πρώτα γιατί είναι μία μόνιμη αποτρίχωση που απαλλάσσει δια παντός απ’ την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα
 • Αφήνει το δέρμα απολύτως υγιές
 • Αισθητικά όμορφο και απαλό, χωρίς ερεθισμούς
 • θυλακίτιδες και τρίχες εγκλωβισμένες στο δέρμα και χωρίς τον κίνδυνο για χαλάρωση
 • δερματίτιδες
 • πληγές
 • ξηρότητα
 • αλλεργίες και ευρυαγγειες που ελλοχεύουν σε άλλες προσωρινές μεθόδους αποτρίχωσης
 • (κρέμες – ξυράφι – κερί – αποτριχωτικές μηχανές κ.α.)
 • Τέλος υπάρχουν και ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν την λέιζερ αποτρίχωση όπως οι
 • θυλακίτιδες
 • σπυράκια
 • ιστορικό θηλωμάτων
 • κύστης κόκκυγος κλπ.

Πως λειτουργεί αυτή η τεχνολογία;

Κάθε θύλακας (ρίζα) της τρίχας αποτελείται από τρεις διαφορετικές ανατομικές δομές και αναπτύσσεται σε διαφορετικά βάθη. Αυτό το Laser αποτρίχωσης, συνδυάζει ταυτόχρονα τα τρία πιο αποτελεσματικά μήκη κύματος Laser  για αποτρίχωση στοχεύοντας συγχρόνως στις  διαφορετικές δομές της τρίχας, αλλά  και στα διαφορετικά βάθη, όπου αυτή αναπτύσσεται. Με αυτό τον  επαναστατικό θα λέγαμε τρόπο,  μπορεί να παρέχει μια πιο εξατομικευμένη, εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία, καθώς διαφορετικοί τύποι δέρματος και τρίχας αντιδρούν καλύτερα σε διαφορετικά μήκη  κύματος.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι H61ebd20eb12c4cfb94cbf4ec18ca01dcv-copy.jpg

Η Laser αποτρίχωση,  με το συνδυασμό τριών διαφορετικών τεχνολογιών που λειτουργούν παράλληλα και ταυτόχρονα, κατά την διάρκεια κάθε θεραπείας μπορεί να μεταφέρει αρκετή ενέργεια ώστε να καταστρέψει  επιλεκτικά τον θύλακα κάθε τρίχας  με  ασφάλεια, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος (σκούρο ή ανοιχτόχρωμο) ή το χρώμα της τρίχας (σκούρο ή ανοιχτόχρωμο) πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά, καθώς διεισδύει πολύ βαθύτερα απ’ τα υπόλοιπα Laser αποτρίχωσης.

Είναι η ιδανική λύση,  για τη δίκη σου επίμονη  τριχοφυΐα.  Φτάνουν πια οι πειραματισμοί με ξυραφάκια, αποτριχωτικές κρέμες και χαλάουα!

Τώρα, με μικρότερο τελικό κόστος, μπορείς να έχεις βελούδινο δέρμα, χωρίς τρίχες για ΠANTA!


Πόσες φορές χρειάζεται να κάνει κάποιος laser αποτρίχωση για να απαλλαγεί από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα;

Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η τρίχα κινείται σε ένα κύκλο ζωής. Γεννιέται και πεθαίνει (πέφτει) και ξαναγεννιέται στον ίδιο θύλακα. Η διάρκεια ζωής της τρίχας ποικίλει από 1 μήνα ως 2-3 χρόνια. Ας λάβουμε ως παράδειγμα τις τρίχες του προσώπου που έχουν χρόνο ζωής περίπου 2 μήνες. Κατά διαρκείας της ζωής της, η τρίχα περνά από τρία στάδια, τρεις φάσεις:

 • την αναγενή φάση
 • την καταγενή φάση
 • την τελογενή φάση

Στην αναγενή φάση η τρίχα είναι βαθιά, σκουρόχρωμη, σχετικά κοντή και ο βολβός της είναι γεμάτος από αναγεννητικά κύτταρα. Στην τελογενή φάση ο βολβός συρρικνώνεται έρχεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μαζί με όλα τα αναγεννητικά του κύτταρα που έχουν στεγνώσει και συμπυκνωθεί και στον θύλακα αρχίζει η διαδικασία της γέννησης μιας νέας τρίχας.

Η κάθε φάση της τρίχας του προσώπου διαρκεί 15-25 μέρες περίπου. Τότε αν η αποτρίχωση γίνει στην πρώτη φάση της τρίχας, αυτή θα καταστραφεί παντελώς και δε θα ξαναβγεί ποτέ.

Αν γίνει πάνω σε μια τρίχα τελογενής φάσης, τότε η τρίχα δεν καταστρέφεται καθότι είναι ήδη νεκρή και το φως του laser δεν απορροφάται έως το βάθος, άλλα ούτε η νέα τρίχα καταστρέφεται, γιατί δεν βγήκε ακόμη στην επιφάνεια της επιδερμίδας να την ανιχνεύσει το φως του laser, είναι ακόμη στον βυθό του θύλακα.

Μέτα από 1 μήνα όμως αυτή η τρίχα θα βγει στην επιφάνεια θα είναι μια αναγενής τρίχα και όταν την χτυπήσουμε θα καταστραφεί ολοκληρωτικά και δεν θα ξαναφυτρώσει. Οι καταγενείς τρίχες έχουν ένα ενδιάμεσο αποτέλεσμα, όταν χτυπιούνται.

Ένας άλλος παράγοντας που αξίζει να γνωρίζουμε και που σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης είναι το πόσο ορμονοκρατούμενη είναι η περιοχή του σώματος που απευθυνόμαστε.το πρόσωπο.

Π.χ.: είναι ιδιαιτέρα ορμονοεξαρτώμενη περιοχή και έχει ανά τετραγωνικό εκατοστό 1500 θύλακες ανενεργούς. Όταν λοιπόν υπάρχει ορμονικό πρόβλημα και ενεργοποιούνται όλοι αυτοί οι θύλακες, τότε καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται πολλές επαναλήψεις θεραπειών.

Ο μέσος όρος επαναλήψεων-επισκέψεων της λέιζερ αποτρίχωσης κυμαίνεται χονδρικά από 6-10 φορές, 1 φορά το μήνα για να «χτυπιούνται οι αναγενείς τρίχες».

Στα άκρα και στην περιοχή μπικίνι οι επαναλήψεις ελαχιστοποιούνται.

Υπάρχουν αντενδείξεις στην LASER αποτρίχωση;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος και δεν βλάπτει τους γύρω ιστούς, εσωτερικά όργανα και λεμφαδένες διότι απλά αυτά στερούνται μελανίνης. Περαιτέρω οδηγίες και συμβουλές από τον Διπλωματούχο Αισθητικό πρέπει να τηρούνται απο τον θεραπευόμενο.

 • Μπορεί να εμφανιστεί ερύθημα, και περιθυλακικο οίδημα που υποχωρεί μετά από λίγα λεπτά ή λίγες ώρες. Αυτή η αντίδραση είναι αναμενόμενη και επιθυμητή θα λέγαμε. Αποτελεί μια ένδειξη ότι η τρίχα κάτω απο την επιφάνεια (η ρίζα) έχει καεί και χτυπηθεί στην σωστή ένταση.
 • Υποχρωμίες ή υπερχρωμίες μπορεί να υπάρξουν όταν δεν τηρούνται οι οδηγίες, αλλά και αυτές υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου.Δεν είναι αντένδειξη η κύηση, αλλά για ψυχολογικούς λόγους ας αποφεύγεται (ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς)
 • Η φωτοδερματίτιδα, φωτοευαισθησία και η λήψη φωτοευαισθητοποιών φαρμάκων είναι σχετικές αντενδείξεις για όλα τα laser
 • Με τα πιο εξελιγμένα laser μπορεί να γίνει αποτρίχωση σε σταθερές μορφές ψωρίασης και λεύκης.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει laser αποτρίχωση;

Σε όλο το σώμα:

στο πρόσωπο – παρειές – φαβορίτες – φρύδια – μεσόφρυδο – άνω χείλος (μουστάκι) – μέτωπο(φύτρες μαλλιών) – λαιμός – αυχένας – αυτιά – στήθος – μαστός – κοιλιά – μέση – μασχάλες – χέρια – δάχτυλα – μηροί – μπικίνι – γάμπες – πλάτη – γλουτοί – έσω γλουτών για αποφυγή και θεραπεία της κύστης κόκκυγα.

Προτείνονται κάποιοι κανόνες πριν τη θεραπεία;

 • Αποφυγή μηχανικών μεθόδων αφαίρεσης της τρίχας από τη ρίζα όπως κερί-ταινίες- χαλάουα- μηχανές αποτρίχωσης, τουλάχιστον για 4 εβδομάδες πριν τη θεραπεία.
 • Θα πρέπει να αποτριχώνεται η περιοχή 1-2 ημέρες πριν τη θεραπεία με προϊόντα αφαιρέσεις του στελέχους της τριχιάς όπως ξυραφάκι ή κρέμες αποτρίχωσης.
 • Αποφυγή της μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο, τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες πριν τη θεραπεία

Κανόνες μετά τη θεραπεία

 • Καθημερινή ενυδάτωση της περιοχής
 • Αποφύγετε την τριβή, το ζεστό νερό και τη σωματική άσκηση για 24ωρες μετά τη θεραπεία
 • Τοποθετείστε αντιηλιακό στη θεράπουσα περιοχή για τουλάχιστον 6 εβδομάδες το καλοκαίρι.

Επιτρέπεται να κάνω Laser αποτρίχωσης το καλοκαίρι;

Σε αντίθεση με άλλα laser, εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι εγκεκριμένο σύστημα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ από τον FDA (Food and Drug Administration – αντίστοιχος ΕΟΦ) της Αμερικής για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του σε μαυρισμένο από τον ήλιο δέρμα!

Ξεκινώντας τη θεραπεία, πρέπει να σταματήσω να ξυρίζομαι;

Η θεραπεία δεν έχει τέτοια δέσμευση! Μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκέψεις και απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες τρίχες, μπορείτε να ξυρίζεστε καθημερινά αν επιθυμείτε. Το τελικό αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται. Το ξυραφάκι κόβει μόνο το στέλεχος της τρίχας. Ο δικός μας στόχος είναι η ρίζα της.

Χρειάζεται επαναληπτικές συνεδρίες η θεραπεία;

Το πρωτόκολλο της θεραπείας θέλει την κάθε θεραπεία κάθε 30-35 μέρες χωρίς ενδιάμεσα επαναληπτικά. Μεγάλο πλεονέκτημα για τις πολυάσχολες γυναίκες!