Θεραπείες Κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι μια ενδογενής αλλαγή στη συνοχή του δέρματος που οφείλεται στην ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού.

Στα σημεία αυτά ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη με «λακουβίτσες», που μοιάζει με το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού».

Δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία, αποτελεί όμως ένα αισθητικό πρόβλημα με αρνητική επίδραση στην ψυχολογία όσων την εμφανίζουν.

Η κυτταρίτιδα οφείλεται στην διαταραγμένη αιματική και λεμφική κυκλοφορία. Επηρεάζατε από ορμονικούς παράγοντες, τον τρόπο ζωής και τις κακές διατροφικές συνήθειες.

Θεραπείες:

Cellu-Therm

Ένας τρόπος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, είναι με την θεραπεία Cellu-Therm.

Πρόκειται για βαθιά μάλαξη στον ιστό και με προϊοντικές φροντίδες σε συνδυασμό με τα οφέλη της θερμοθεραπείας. Η βαθιά μάλαξη χαλαρώνει το συνδετικό ιστό ώστε να κινείται και να μην προσκολλάται στις υποκείμενες δομές. Αυξάνει την αιμάτωση του δέρματος θρέφοντάς το και βελτιώνοντας την όψη του.

Βασικό στάδιο της αντιμετώπισης οποιασδήποτε μορφής  της κυτταρίτιδας είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού, η οποία επιτυγχάνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας τοπικά. Επιπλέον, αυξάνεται η διεισδυτικότητα των ειδικών αντικυτταριτιδικών προϊόντων που ολοκληρώνουν τη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας.


Crio-Active

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης της, είναι με την θεραπεία Crio-Active.

Σε αυτή τη θεραπεία αντιμετωπίζουμε την κυτταρίτιδα με μια ψυκτική λοσιόν.

Η συγκεκριμένη θεραπεία βοηθά επίσης στο τοπικό αδυνάτισμα, την σύσφιξη, στις “βαριές γάμπες” κλπ. Όπως επίσης αυξάνει την αιμάτωση του δέρματος θρέφοντάς το και βελτιώνοντας την όψη του.


Mάλαξη με βεντούζα

Η μάλαξη με βεντούζα λόγο της αρνητικής πίεσης που ασκείται στην περιοχή που εφαρμόζεται προκαλεί αύξηση της αιματικής ροής που προκαλεί:

  • Αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή
  • Αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών
  • Αύξηση της ενζυματικής δραστηριότητας
  • Αύξηση του μεταβολισμού

Το αποτέλεσμα της μάλαξης με βεντούζες είναι:

  • Αύξηση της ελαστικότητας
  • Ανανέωση του δέρματος
  • Αποβολή τοξινών
  • Αποβολή του λίπους από τα λιποκύτταρα

Λεμφικό Μασάζ Κυτταρίτιδας

Το λεμφικό μασάζ (μασάζ κυτταρίτιδας) έχει ως στόχο την καλύτερη ροή του λεμφικού συστήματος που είναι υπεύθυνη για την αποβολή των τοξινών, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αύξηση του μεταβολισμού.

Ακόμα, αναζωογονεί το δέρμα, μειώνει την κυτταρίτιδα και βοηθάει στη μείωση των πόντων και κατ’ επέκταση στο αδυνάτισμα.

Το λεμφικό μασάζ (κυτταρίτιδας) είναι μια ειδική τεχνική η οποία περιλαμβάνει λεμφικούς χειρισμούς για την διέγερση του λεμφικού συστήματος και την αποβολή τοξινών. Επίσης, συνδυάζει γρήγορες και ανοδικές κινήσεις όπως ανατρίψεις, ζυμώματα και πελεκισμούς για να προκαλέσουμε υπεραιμία και αποβολή του λίπους από τα λιποκύτταρα στην περιοχή.

Επιπλέον, διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος ώστε να οξυγονωθούν οι περιοχές με περίσσιο λίπος και να αυξηθεί τοπικά ο μεταβολισμός.  


Κλείστε ραντεβού για να εκτιμήσουμε τον τύπο της κυτταρίτιδας και να σας προτείνουμε την κατάλληλη αντιμετώπιση στην καλύτερη τιμή!