ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (RF)

Οι RF-Ραδιοσυχνότητες είναι η πιο πρωτοποριακή θεραπεία για σύσφιξη του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα. Η θεραπεία λειτουργεί με την χρήση μονοπολικών και διπολικών ραδιοκυμάτων, τα οποία διεγείρουν τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Ταυτόχρονα βελτιώνεται η κυκλοφορία της λέμφου με αποτέλεσμα την αύξηση στον ρυθμό αποβολής των τοξινών. Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες μπορεί επίσης να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην όψη φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα).

Τι είναι η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες ;

Οι RF ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται στην ιατρική πάνω από 3 δεκαετίες. Είναι ιδιαιτέρως κατάλληλες για αισθητικές εφαρμογές χάρη στο νόμο της Φυσικής σύμφωνα με τον οποίο η θερμότητα χρησιμοποιείται από τα κύτταρα του σώματος ως πηγή ενέργειας.
Οι συσκευές ραδιοσυχνοτήτων εκπέμπουν ραδιοκύματα μέσω ηλεκτροδίων με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας του ιστού και την συστολή και αναδόμηση του κολλαγόνου.

Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η παραγωγή φυσικού αποτελέσματος που αντέχει στο χρόνο.

Η αίσθηση θερμότητας που αφήνουν οι Ραδιοσυχνότητες RF, οφείλεται στην εφαρμογή της ενέργειάς τους στο δέρμα και στη μετέπειτα δράση τους στους υποδόριους ιστούς. Η εφαρμογή  ραδιοσυχνοτήτων στην επιδερμίδα επιφέρει σύσφιξη του δέρματος του προσώπου και του κορμού και βελτίωση του περιγράμματος αντίστοιχα.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες ;

Ο εξειδικευμένος αισθητικός εφαρμόζει ένα λεπτόρρευστο gel στην επιδερμίδα του προσώπου η στου σώματος και στη συνέχεια, με τη χρήση του πρωτοποριακού συστήματος Ultrasound – RF, σαρώνει λεπτομερώς όλη την επιφάνεια του προσώπου και του λαιμού, εστιάζοντας σε περιοχές χαλάρωσης όπως τα βλέφαρα και ο λαιμός.

Οι ραδιοσυχνότητες θερμαίνουν το δέρμα σε βάθος, στα θερμο-θεραπευτικά όρια και προκαλούν ανάπλαση κολλαγόνου. Όταν δρουν βαθύτερα στο λίπος αυξάνουν το μεταβολισμό των λιποκυττάρων.

Ο ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας αισθάνεται μια θερμότητα και ένα ελαφρύ τοπικό μασάζ ενώ με  την ολοκλήρωση της η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση!

Σε ποιους απευθύνεται η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες ;

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Καλό είναι, λοιπόν, με τα πρώτα σημάδια γήρανσης του δέρματος, που μπορεί να είναι μείωση της σφριγηλότητας και ελαστικότητας του δέρματος καθώς  και λεπτή ρυτίδωση, να επιλέγει κανείς να ακολουθήσει τέτοιου είδους μη επεμβατικές αισθητικές θεραπείες, με σκοπό να αποτρέψουν τη φθορά του χρόνου.

Η τεχνολογία αιχμής των Ραδιοσυχνοτήτων RF καθιστά τη θεραπεία απολύτως ασφαλή, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος.

Ποια είναι τα αποτελέσματα

Ο χρόνος συνεδρίας κυμαίνεται από 20 λεπτά έως μια ώρα ανάλογα την έκταση της θεραπευόμενης περιοχής. Το αποτέλεσμα των RF Ραδιοσυχνοτήτων είναι άμεσα ορατό και έχει διάρκεια πολλών μηνών έως ετών αρκεί να συντηρηθεί σωστά. Αξίζει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι η διάρκεια του αποτελέσματος σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με παράγοντες όπως η ηλικία του ασθενή και ο τρόπος ζωής του.Δεν συνοδεύεται από ερυθρότητα, μώλωπες καθώς και χρόνο αποθεραπείας. Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές δραστηριότητες αμέσως μετά τη συνεδρία.

 Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και επαναλαμβάνεται κάθε 15 ημέρες. Κάθε συνεδρία διαρκεί 20 λεπτά με μισή ώρα.

Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος

Συμβουλές μετά την εφαρμογή ;

Δεν έχει παρενέργειες και ο πελάτης μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά την θεραπεία.  

Αντενδείξεις της μεθόδου

 • Οι RF-Ραδιοσυχνότητες δεν επιτρέπονται:
 • Σε άτομα με βηματοδότη
 • Όταν υπάρχει μεταλλικό αντικείμενο μέσα στο σώμα
 • Σε επιληψία ή ψυχασθένεια
 • Σε σοβαρή υπέρταση, σοβαρό καρδιακό νόσημα ή σοβαρό διαβήτη
 • Σε διαταραχές συνδετικού ιστού/μυών
 • Σε εγκυμοσύνη
 • Σε πληγή γύρω από την περιοχή θεραπείας
 • Σε καρκίνο του δέρματος ή δερματικές λοιμώξεις
 • Σε σοβαρές ασθένειες όπως γλαύκωμα
 • Όταν υπάρχει πρόβλημα στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού
 • Σε ιστορικό χηλοειδούς σχηματισμού