Θεραπεία Λεύκανσης με Οξέα Φρούτων

Οι ευεργετικές ιδιότητες των οξέων φρούτων στο δέρμα είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων. Στη σύγχρονη κοσμητολογία όμως άρχισαν να εμφανίζονται μόλις στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 όπου και αξιοποιήθηκαν από τη βιομηχανία της ομορφιάς. Και απ΄ότι αποδείχτηκε όχι άδικα!

Τα οξέα φρούτων χάρη στις απολεπιστικές  και λευκαντικές τους ιδιότητες διεγείρουν το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, απομακρύνουν τη συσσωρευμένη μελανίνη από την επιφάνεια της επιδερμίδας και συμβάλλουν στον αποχρωματισμό των κηλίδων.

Δεν είναι τυχαίο που είναι μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες λεύκανσης  στη σύγχρονη αισθητική.

SOS:  Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό όταν κάνετε θεραπείες με οξέα φρούτων ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Συχνές ερωτήσεις:

Τι μπορεί να μου προσφέρει η θεραπεία με οξέα φρούτων;

Η εικόνα της επιδερμίδας μετά από μία ολοκληρωμένη θεραπεία με οξέα φρούτων μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. Την αύξηση στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης θα βοηθήσει τις ατροφικές ουλές που έχουν δημιουργηθεί από την ακμή να γεμίσουν και το δέρμα να φαίνεται πιο λείο και ανανεωμένο.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος; Μία ολοκληρωμένη θεραπεία απαιτεί τουλάχιστον 8 συνεδρίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα που θα κρίνει η αισθητικός ή ο δερματολόγος ανάλογα με την περίπτωση.

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνω κάποια θεραπεία με οξέα φρούτων;

Τα οξέα φρούτων είναι φωτοευαίσθητα γι’ αυτό και η θεραπεία με οξέα πρέπει να γίνεται μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. Η χρήση αντηλιακού μετά από κάθε συνεδρία είναι απαραίτητη ακόμη και χωρίς την παρουσία ήλιου.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Ναι. Η θεραπεία με οξέα φρούτων δεν μπορεί να γίνει σε πολύ ευαίσθητα δέρματα, σε σοβαρές δερματικές παθήσεις και σε έντονες ευρυαγγείες.

Υπάρχουν παρενέργειες κατά την διάρκεια ή μετά την θεραπεία;

Όχι όταν η θεραπεία γίνεται σωστά είναι πολύ σπάνιο να υπάρξουν παρενέργειες. Ένα ελαφρύ τσούξιμο που μπορεί να αισθανθεί κάποιος στην αρχή της συνεδρίας είναι απόλυτα φυσιολογική αντίδραση του δέρματος. Επίσης πολύ συχνά υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός και ήπια απολέπιση μετά την συνεδρία που με την σωστή ενυδάτωση υποχωρούν πολύ γρήγορα.