Ενυδάτωσης με Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που αποτελεί κύριο συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί μέχρι και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, το οποίο και απελευθερώνει σταδιακά προσφέροντας έτσι τη μέγιστη ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Επίσης βοηθά στην παραγωγή νέου κολλαγόνου και επαναφέρει τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Συχνές Ερωτήσεις

Επηρεάζει ο τύπος του δέρματος την αφυδάτωση;

Όχι. Υπάρχει η τάση κάποιοι να μπερδεύουν το ξηρό δέρμα με το αφυδατωμένο δέρμα. Αυτό είναι λάθος!!! Μπορεί ένα δέρμα να είναι ξηρό αλλά να είναι πολύ καλά ενυδατωμένο, όπως και ένα λιπαρό να είναι πολύ αφυδατωμένο. Το αφυδατωμένο δέρμα έχει συγκεκριμένα συμπτώματα. Είναι τραχύ, θαμπό, απολεπίζεται εύκολα και συνήθως τσούζει και φαγουρίζεται όταν του βάλετε κρέμα. Επίσης ένα πολύ συχνό σύμπτωμα του αφυδατωμένου δέρματος είναι το ΄΄τράβηγμα΄΄.

Πόσο συχνά πρέπει να ενυδατώνω το δέρμα μου;

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας πρέπει να γίνεται καθημερινά με τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα (serum, κρέμες), αφού πρώτα καθαριστεί σχολαστικά το δέρμα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μία ενυδατική μάσκα 1 φορά την εβδομάδα. Μη διστάσετε να επισκεφτείτε το Medi Renatus για μια πιο εξειδικευμένη θεραπεία αν παρατηρήσετε κάποια από τα συμπτώματα που επισημαίνονται παραπάνω. Επίσης μετά τις καλοκαιρινές διακοπές  είναι απαραίτητες κάποιες συνεδρίες ενυδάτωσης, αφού ο αέρας, ο ήλιος, η θάλασσα και η κακή διατροφή έχουν την  τάση να αφυδατώνουν το δέρμα.

Από ποια ηλικία μπορεί το δέρμα μου να αφυδατωθεί;

Δεν υπάρχει ηλικία για την αφυδάτωση. Μπορεί το δέρμα να αφυδατωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Γι΄ αυτό το λόγο πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να το φροντίζουμε σωστά.

Μπορεί το υαλουρονικό οξύ να μου δημιουργήσει αλλεργία;

Όχι το υαλουρόνικο οξύ αποτελεί βασικό συστατικό του δέρματος. Είναι απόλυτα ασφαλές και δεν προκαλεί αλλεργίες.