Hyaluron Pen: Μη ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

Το Hyaluron Pen είναι μια νέα μέθοδος για έγχυση μη ενέσιμου υαλουργικού οξέος στα χείλη ,την ρινοπαρειακή αύλακα και το περίγραμμα του προσώπου. Πρόκειται για έναν μη ενέσιμο τρόπο εφαρμογής του υαλουργικού οξέος χωρίς τη χρήση βελόνας, ακίνδυνο και αποτελεσματικό. Εφαρμόζετε στα χείλη για αύξηση όγκου και όμορφο σχήμα, στις ρινοπαρειακές αυλακώσεις και στο πηγούνι για μείωση ρυτίδων και αύξηση όγκου στα μαγούλα και την περιοχή γύρο από τα χείλη για μείωση ρυτίδων.

Πώς εφαρμόζετε:

Η εφαρμογή γίνετε με τη χρήση ειδικής συσκευής (Hyaluron Pen) που διοχετεύει το υαλουρονικό οξύ μέσο μιας μικρής οπής με πολύ υψηλή πίεση .Έτσι η δραστική ουσία διοχετεύετε ομοιόμορφα στο δέρμα μέσο των  μικροσκοπικών φυσικών καναλιών του και απορροφάτε αποτελεσματικά. Ο ελεγχόμενος τρόπος δοσολογίας του Hyaluron Pen και το γεγονός ότι η συσκευή στοχεύει μόνο στα ανωτέρα στρώματα της επιδερμίδας, καθιστούν τη μέθοδο ασφαλή και ακίνδυνη σε σχέση με τους ενέσιμους τρόπους διοχέτευσης με βελόνα.

Είναι η εφαρμογή επώδυνη;

Η διαδικασία είναι γρήγορη και σχετικά ανώδυνη και δεν δημιουργεί κανένα λόγο αποχή από τις δραστηριότητες η την εργασία. Επίσης λόγο του τρόπου εφαρμογής  δεν υπάρχει διάρρηξη του δέρματος από βελόνα, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται πιθανές μολύνσεις η αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν από βελόνες.

Αποτέλεσμα Θεραπείας:

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ανάλογος την περιοχή και διατηρούνται μέχρι 3-6 μήνες .

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Στα χείλη ο σκοπός είναι να δώσουμε ένα σωστό όγκο και σχήμα χωρίς υπερβολές, γι αυτό απαιτούνται μέχρι 3 συνεδρίες ανά 15 μέρες.

Στις ρινοπαρειακές αυλακώσεις και πηγούνι 2-3 συνεδρίες ανά 15-20 μέρες.

Για ακόμα ποιο εντυπωσιακά αποτελέσματα το Hyaluron Pen, μπορεί να συνδυαστεί με την μεσοθεραπεία προσώπου.

Γέμισμα Ρυτίδων

Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένα μόριο που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο δέρμα μας και ειδικά στην μεσοκυττάρια ουσία. Σήμερα, το μόριο αυτό παράγεται από τη χημική βιομηχανία και είναι ασφαλές για χρήση στην αισθητική ιατρική, σαν ενέσιμο υλικό. Πλέον, δεν χρειάζεται ούτε τεστ ευαισθησίας, όπως προηγούμενα υλικά (κολλαγόνο, κλπ). Σαν μόριο το υαλουρονικό οξύ, έχει την ιδιότητα να συγκεντρώνει μόρια νερού γύρω του (είναι δηλαδή πολύ υδρόφιλο), με αποτέλεσμα να αυξάνει τον όγκο της περιοχής στην οποία ενίεται. Έτσι δίνει μια φρεσκάδα, όταν χρησιμοποιείται σε αραιές συγκεντρώσεις (πυκνότητες), όπως στην μεσοθεραπεία.

Σε πιο πυκνές συγκεντρώσεις (χαμηλού όμως ιξώδους) χρησιμοποιείται (σαν filler) για το γέμισμα λεπτών ρυτίδων, όπως το «πόδι της χήνας» γύρω από τα μάτια, ή τις ρυτίδες του «καπνιστού» γύρω από το στόμα, κλπ.

Σε ακόμη πυκνότερες συγκεντρώσεις χρησιμοποιείται σαν γεμιστικό σε μεσαίες και βαθιές ρυτίδες, όπως: οι ρινοπαρειακές, του μεσόφρυδου, κλπ.

Η δράση του σαν filler, είναι άμεση και το αποτέλεσμα εμφανές. Στην περίπτωση αυτή γεμίζει το εσωτερικό της ρυτίδας, με αποτέλεσμα η ρυτίδα να γίνεται πιο ρηχή και άρα να αντανακλά πιο εύκολα το φως και να φαίνεται λιγότερο. Σε ακόμη πιο πυκνές συγκεντρώσεις (σαν γέλη) χρησιμοποιείται για αύξηση όγκου, όπως στα τα χείλη, κλπ. Ανάλογα την πυκνότητα, είναι και η διάρκεια της δράσης του, όπου κυμαίνεται από 3 μήνες έως 6.

Η εφαρμογή του γίνεται ως εξής: Με μια λεπτή βελόνα ο γιατρός περνάει μέσα στο δέρμα την ουσία, δίνοντας το σχήμα που θέλει. Δηλαδή, στην περίπτωση των ρυτίδων αυξάνεται ο όγκος κάτω από αυτές, και έτσι, λειαίνονται και περιορίζονται, κάνοντας το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό. Αν ο στόχος είναι τα χείλη, θα τους προσδώσει όγκο, θα βελτιώσει το περίγραμμα και θα τα κάνει να δείχνουν πιο όμορφα. Τέλος, αν ο στόχος είναι να διορθωθεί συνολικά το σχήμα του προσώπου, ο γιατρός γεμίζει τα ζυγωματικά ή το πηγούνι, προσδίδοντάς τους τον χαμένο όγκο και κάνοντας το πρόσωπο πιο συμμετρικό.