Φωτοθεραπεία Renova IPL-VPL!

Για Δυσχρομίες – Γεροντικές κηλίδες – Πανάδες!

Καθαρισμός Προσώπου - Ιατρικά Peeling Ηράκλειο Κρήτης

Με το IPL (γνωστό και ως Photofacial) μπορείτε να καθαρίσετε το δέρμα σας από αντιαισθητικές κηλίδες, δυσχρωμίες και σημάδια που το στιγματίζουν, και να αποδεσμευτείτε από την ανάγκη κονσίλερ και άλλων καλυπτικών προϊόντων μακιγιάζ για να τις καμουφλάρετε.

Ταυτόχρονα, το πρόσωπό σας θα επωφεληθεί από τη διέγερση παραγωγής κολλαγόνου, που θα βελτιώσει σημαντικά τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας σας.

Το Photofacial έχει μόνο οφέλη για το δέρμα σας!

Το διάχυτο φως του IPL-VPL Renova αντιμετωπίζει πολλές ατέλειες ταυτόχρονα!

Τι είναι το IPL;

Το IPL προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Intense Pulsed Light και είναι το Έντονο Παλμικό Φως, που μπορεί να προσφέρει σημαντική φωτοανάπλαση του δέρματος.

Μοιάζει με LASER, όμως δεν είναι. Το LASER εκπέμπει μία εστιασμένη δέσμη ενός μήκους κύματος φωτός και στοχεύει ένα συγκεκριμένο σημείο του δέρματος.

Αντιθέτως, το IPL εκπέμπει πιο διάχυτο φως από διαφορετικά μήκη κύματος, δρώντας σε μία μεγαλύτερη περιοχή του δέρματος.

Σε γενικές γραμμές, μία IPL φωτοθεραπεία είναι πιο ήπια σε σχέση με μία LASER θεραπεία, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα ταυτόχρονα και συνεπάγεται μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Πώς εφαρμόζεται το IPL-VPL Renova;

Η τεχνολογία του RENOVA IPL-VPL του επιτρέπει να εκπέμπει σύντομους παλμούς από φωτεινή ενέργεια ευρέως φάσματος με στόχο να διαλύει τα φθαρμένα δερματικά κύτταρα και ταυτόχρονα να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Η φωτεινή ενέργεια του IPL δρα σε μοριακό επίπεδο, επομένως δεν τραυματίζει την επιδερμίδα.

Αφενός, η φωτεινή ενέργεια απορροφάται από τη χρωστική ουσία της μελανίνης, με αποτέλεσμα να διαλύει τα μελανόκυτταρα που ευθύνονται για τις σκουρόχρωμες κηλίδες και τις δυσχρωμίες του δέρματος.

Αφετέρου, ένα μέρος της φωτεινής ενέργειας απορροφάται από την αιμοσφαιρίνη των αιμοφόρων αγγείων, που ευθύνονται για τυχόν ερυθρότητα του δέρματος, ροδόχρου νόσο, ευρυαγγείες και άλλες αγγειακές βλάβες.

https://www.byrdie.com/thmb/3wrUC9cUq6UZ0xITINjn79rNA5A=/950x0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc():format(webp)/GettyImages-1071990032-6ddf1727896d443caa24b33020442e3b-crop-984599fdb408423ebf4b2a618c4ae423.jpg

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συσκευών IPL.

Στο κέντρο μας η εφαρμογή της θεραπείας πραγματοποιείται με το νέας γενιάς Renova IPL-VPL που ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία και καλύπτει μεγαλύτερο εύρος μήκων κύματος φωτός.

Το αποτέλεσμα; Διείσδυση περισσότερης φωτεινής ενέργειας στο δέρμα, καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των κηλίδων, των πανάδων και των δυσχρωμιών, και αντιμετώπιση διαφόρων ατελειών του δέρματος ταυτόχρονα.

Για ποιες περιπτώσεις είναι κατάλληλη η θεραπεία IPL;

Η διαδικασία της θεραπείας IPL βήμα-βήμα

Βήμα 1ο

Καθαρίζουμε καλά την περιοχή της θεραπείας από μακιγιάζ και ρύπους, και προχωράει με την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας για να μουδιάσει το δέρμα.

Βήμα 2ο

Πριν την έναρξη της θεραπείας, σας δίνονται προστατευτικά γυαλιά και εφαρμόζεται στην περιοχή ένα ειδικό gel που επιτρέπει στην κεφαλή του μηχανήματος να γλιστράει πάνω στο δέρμα και διατηρεί το δέρμα δροσερό κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Βήμα 3ο

Ρυθμίζουμε τις παραμέτρους δράσης της συσκευής IPL ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τον σκοπό της θεραπείας, και ξεκινάει τη σάρωση όλης της περιοχής. Η φωτεινή ενέργεια του IPL δρα στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, χωρίς όμως να σας προκαλεί καμία ενόχληση.

Βήμα 4ο

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, σας αφαιρούνται τα γυαλιά και εφαρμόζεται στην περιοχή μία αναπλαστική και ενυδατική κρέμα . Μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε την επόμενη συνεδρία σας μετά από περίπου 30 ημέρες και να γυρίσετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

https://antiagers.gr/wp-content/uploads/2021/04/IPL-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1.jpg

Πριν τη θεραπεία

 • Για βέλτιστα αποτελέσματα, συστήνεται η εφαρμογή λοσιόν υδροκινόνης σε καθαρό πρόσωπο για 15 βράδια.
 • Τα τελευταία τρία βράδια πριν την ημέρα της θεραπείας, θα πρέπει να διακόπτεται η εφαρμογή της υδροκινόνης.
 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και το σολάριουμ τον τελευταίο μήνα πριν τη θεραπεία.
 • Μην προγραμματίσετε θεραπεία αποτρίχωσης ή πίλινγκ στην περιοχή της θεραπείας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
 • Για βέλτιστα αποτελέσματα, συστήνεται η εφαρμογή λοσιόν υδροκινόνης σε καθαρό πρόσωπο για 15 βράδια.
 • Τα τελευταία τρία βράδια πριν την ημέρα της θεραπείας, θα πρέπει να διακόπτεται η εφαρμογή της υδροκινόνης.
 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και το σολάριουμ τον τελευταίο μήνα πριν τη θεραπεία.
 • Μην προγραμματίσετε θεραπεία αποτρίχωσης ή πίλινγκ στην περιοχή της θεραπείας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μετά τη θεραπεία

 • Περιμένετε 2-3 ημέρες για να υποχωρήσει η ερυθρότητα του δέρματος και ξεκινήστε εκ νέου την εφαρμογή της λοσιόν υδροκινόνης για άλλες 15 ημέρες. Η υδροκινόνη καταστέλλει τη δραστηριότητα των μελανοκυττάρων, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από υπερμελάγχρωση.
 • Είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακής προστασίας με δείκτη SPF30+, ώστε να προστατέψετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB.
 • Καθαρίζετε καθημερινά το δέρμα σας με χλιαρό νερό, χωρίς να το τρίβετε.
 • Χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά και ενυδατικά προϊόντα περιποίησης.
 • Αποφύγετε το πολύ ζεστό μπάνιο για 48 ώρες.
 • Αποφύγετε την κολύμβηση σε πισίνα με χλώριο.
 • Αποφύγετε για μερικές ημέρες τις δραστηριότητες που προκαλούν έντονη εφίδρωση.
 • Απαγορεύεται η αποτρίχωση της περιοχής για 14 ημέρες μετά τη θεραπεία.
 • Αποφύγετε σαπούνια ή λοσιόν με αρώματα, καθώς και προϊόντα περιποίησης με ενεργά συστατικά, όπως ρετινόλη και γλυκολικό οξύ.

Τα οφέλη της θεραπείας IPL

Ορατή βελτίωση από την 1η συνεδρία

Χρόνος Θεραπείας

Ο χρόνος είναι 25 λεπτά.

Συνήθως απαιτούνται 3-5 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά 20-30 ημέρες

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία IPL;
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα;

Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, το δέρμα σας μπορεί να δείχνει πιο σκούρο σε κάποιο σημεία. Είναι κάτι συνηθισμένο και δεν πρέπει να σας ανησυχήσει.

Αυτό συμβαίνει στα σημεία όπου υπάρχει συγκεντρωμένη καφέ χρωστική ουσία στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος (κυρίως εκεί που υπάρχουν φακίδες και γεροντικές κηλίδες). Αυτά τα σκούρα σημεία θα χρειαστούν περίπου 7 έως 14 ημέρες για να ξεθωριάσουν.

Τότε είναι που θα αρχίσετε να διαπιστώνετε ότι οι δυσχρωμίες που σας ενοχλούσαν στην περιοχή της θεραπείας έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν και να περνάνε πιο απαρατήρητες. Δεν θα εξαφανιστούν με μία συνεδρία, όμως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις σημειώνεται ορατή βελτίωση από την 1η θεραπεία!

Το βέλτιστο αποτέλεσμα θα το δείτε περίπου 3-5 μήνες μετά από μία σειρά θεραπειών IPL με μεσοδιαστήματα ενός μηνός.

Πόσες συνεδρίες IPL θα χρειαστώ;

Αν η χρωστική ουσία βρίσκεται στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος, τότε συνήθως αρκούν περίπου 3 συνεδρίες, ενώ αν είναι στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις πανάδες, τότε ενδεχομένως να χρειαστούν έως και 5 συνεδρίες.

Οι θεραπείες πραγματοποιούνται με μεσοδιαστήματα περίπου ενός μηνός, καθώς τα δερματικά κύτταρα ανανεώνονται κάθε 30 ημέρες. Είναι το απαραίτητο διάστημα που χρειάζεται για να έρθει στην επιφάνεια υγιές δέρμα με λιγότερες κηλίδες και δυσχρωμίες.

Ταυτόχρονα, παράγεται άφθονο κολλαγόνο, το οποίο ενισχύει τη βελούδινη υφή και τη σφριγηλότητα του δέρματος, κάτι που αποτελεί ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της θεραπείας IPL!

Το IPL-VPL Renova είναι κατάλληλη θεραπεία μόνο για τις κηλίδες;

To IPL είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των κηλίδων, των πανάδων και των δυσχρωμιών.

Μπορεί να προσφέρει όμως και σημαντική φωτοανάπλαση του δέρματος, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που ευθύνεται για τη σφριγηλή και υγιή όψη του προσώπου.

Το IPL εφαρμόζεται και για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών και άλλων αγγειακών βλαβών, τη μείωση της ερυθρότητας και της ροδόχρου, τη βελτίωση των ουλών και των σημαδιών της ακμής, αλλά και τη μείωση των διεσταλμένων πόρων.

Το IPL-VPL Renova ενδείκνυται για τη θεραπεία του προσώπου και του σώματος;

Το IPL μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη ασφάλεια και στο πρόσωπο και στο σώμα.

Οι συνηθέστερες περιοχές εφαρμογής είναι ο λαιμός, το ντεκολτέ, οι ώμοι και τα χέρια, δηλαδή τα πιο εκτεθειμένα και άρα φωτογερασμένα σημεία του σώματος, όπου εντοπίζονται οι περισσότερες κηλίδες και πανάδες.

Πονάει το IPL;

Όχι. Πριν την έναρξη της εφαρμογής, εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα στην περιοχή της θεραπείας ώστε η εφαρμογή του IPL να είναι απολύτως ανεκτή.

Γιατί χρειάζονται αρκετές συνεδρίες;

Η θεραπεία IPL είναι σχεδιασμένη ώστε να θεραπεύει μία στιβάδα δέρματος σε κάθε συνεδρία. Οι δυσχρωμίες όμως μπορεί να έχουν προκληθεί σε διαφορετικές στιβάδες του δέρματος.

Με τις επαναληπτικές συνεδρίες, δίνεται η δυνατότητα να στοχεύεται διαφορετικό βάθος κάθε φορά με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, με κάθε νέα θεραπεία εξελίσσεται το αποτέλεσμα της προηγούμενης, καθώς έρχεται στην επιφάνεια ολοένα και πιο ομοιόχρωμο δέρμα.

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

Η θεραπεία με IPL είναι μία non-ablative μέθοδος, που σημαίνει ότι δεν προκαλεί την εξάχνωση του δέρματος. Μετά τη θεραπεία λοιπόν δεν ακολουθεί το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας, όπως συμβαίνει με την αντίστοιχη θεραπεία με Fractional Laser.

Μπορεί να εκδηλωθεί μία ήπια ερυθρότητα ή να φαίνονται πιο σκούρα κάποια σημεία του δέρματος, όμως μετά από 1-2 ημέρες μπορείτε να τα καλύψετε εύκολα με προϊόντα μακιγιάζ. Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας.

Έχει παρενέργειες;

Όταν η θεραπεία εφαρμόζεται από έμπειρο αισθητικό, τότε δεν τίθεται κανένας κίνδυνος.

Το IPL αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’90 και ήταν μία από τις πρώτες τεχνολογίες φωτοαναζωογόνησης του δέρματος.
Έχει λάβει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Έχει αντενδείξεις;

Ναι. Η θεραπεία IPL αντενδείκνυται σε περίοδο:

 • εγκυμοσύνης
 • θηλασμου
 • δερματοπάθειας
 • εγκαύματος στην περιοχή της θεραπείας
 • φωτοευαισθησίας