Φωτοθεραπεία LED

Μια νέα πρόταση με υψηλή τεχνολογία  κατάλληλη για την καταπολέμηση της ακμής, τη μείωση των ρυτίδων, τη δερματική χαλάρωση, τους μυϊκούς πόνους και την επούλωση των τραυμάτων.

Τι είναι η φωτοθεραπεία με LED;

Η φωθεραπεία με φως LED έχει εισέλθει δυναμικά στο χώρο της αισθητικής δερματολογίας.  Χρησιμοποιώντας διάφορα μήκη κύματος LED, αυτή η τεχνική βοηθά στη θεραπεία της ακμής, στη μείωση των φλεγμονών και μπορεί ακόμη να προσφέρει αντιγηραντικά αποτελέσματα.

Ποια είναι τα είδη φωτοθεραπείας LED;

Η θεραπεία με φως LED έχει ερευνηθεί για διαφορετικές περιπτώσεις στην αισθητική. Είναι κυρίως γνωστή για την αύξηση του κολλαγόνου και των ιστών.

Υπάρχουν διαφορετικές συχνότητες ή μήκη κύματος που χρησιμοποιούνται στη φωτοθεραπεία LED. Αυτές περιλαμβάνουν συχνότητες κόκκινου και μπλε φωτός, οι οποίες δεν περιέχουν υπεριώδεις ακτίνες και απορροφώνται εύκολα από το δέρμα.

Μήκος κύματος LED LIGHT 640 nm

Κόκκινο (LED LIGHT 640 nm)


Τ
ο κόκκινο ή υπέρυθρο φως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιδερμίδας, του εξωτερικού στρώματος του δέρματος. Η επιδερμίδα απορροφά τις ακτίνες φωτός, οι οποίες στη συνέχεια διεγείρουν τις πρωτεΐνες του κολλαγόνου, αναγκάζοντας την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου.Ως αποτέλεσμα, το δέρμα σας θα φαίνεται πιο λείο και απαλό, γεγονός που μπορεί να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το κόκκινο φως LED επίσης μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή ενώ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που μπορεί να σας δώσει μια πιο υγιή λάμψη.

 1. Αναζωογόνηση του κυττάρου του δέρματος
 2. Επιταχύνετε η κυκλοφορία του αίματος
 3. Βελτίωση ουλών ακμής
 4. Μειώνει τις λεπτές γραμμές
 5. Βελτιώνει τις ρυτίδες

Μήκος κύματος BLUE LIGHT 423 nm

Το φως του μπλε LED επιτίθεται στο PP-9, παράγοντας οξυγόνο. Αυτή η μορφή οξυγόνου είναι πολύ τοξική για τα βακτήρια ακμής που την προκαλούν, μειώνοντας έτσι την ακμή.

 • Αποστείρωση βακτηρίων ακμής
 • Έλεγχος των σμηγματογόνων αδένων
 • Προλαμβάνει φλεγμονές πληγών
 • Καθαριστικό αποτέλεσμα στο πρόβλημα του δέρματος

Μήκος κύματος GREEN LIGHT 532 nm

Το πράσινο φως LED επηρεάζει τα μελανοκύτταρα (τα κύτταρα που παράγουν τη μελανίνη, η οποία είναι η χρωστική ουσία στο κάτω στρώμα της επιδερμίδας), μειώνοντας την παραγωγή της. Με την πάροδο του χρόνου, τα στίγματα απλώς ξεθωριάζουν για μια αναζωογονημένη επιδερμίδα.

Μήκος κύματος YELLOW LIGHT 583 nm

 • Ερεθιστικά αποτελέσματα, καταπραϋντική δράση
 • Εφαρμόζεται στο ευαίσθητο δέρμα και ελαφρύνει την επιδερμίδα

Το κίτρινο φως LED είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία δερματικών προβλημάτων που περιλαμβάνουν ερυθρότητα  και αποτελεί ιδανική θεραπεία για το ευαίσθητο δέρμα.

 • Κόκκινες κηλίδες
 • Κατάλληλο για το κοκκίνισμα του προσώπου
 • Βελτίωση των ρυτίδων
 • Λεμφική αποστράγγιση

Το μοβ φως UV PURPLE 690 nm

 • Μείωση της ακμής.
 • Έχει αναπλαστικές ιδιότητες.

Είναι κόκκινο και μπλε φως διπλής ζώνης. Είναι ένας συνδυασμός δύο ειδών φωτοθεραπείας. Ειδικά στη θεραπεία και τα σημάδια της ακμής έχει ιδιαίτερη καλή επίδραση.

Το κυανό φως CYAN 490 nm

 • Διεισδύει στο δέρμα.
 • Επιταχύνει τον μεταβολισμό στον  ιστό του δέρματος.
 • Βελτιώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και την χαλάρωση του δέρματος.

7. Το λευκό φως WHITE LED 510 nm

Μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα, έτσι ώστε να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός των ιστών, τα σημεία χρώματος αποσύνθεσης, να βελτιωθεί η εμφάνιση λεπτών γραμμών και η γήρανση του δέρματος.

Πλεονεκτήματα θεραπείας:

 1. Θεραπεύει χωρίς να προκαλεί τραύμα στο δέρμα : μη θερμική θεραπεία, χωρίς χρήση χημικών ουσιών
 2. Δίχως παρενέργειες, ανώδυνη, χωρίς χρόνο αποθεραπείας
 3. Ασφαλής και αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος και φωτότυπους, ακόμη και στο μαυρισμένο δέρμα
 4. Εφαρμόζεται όλο το χρόνο
 5. Αυτόνομη θεραπεία ή σε συνδυασμό με άλλα πρωτόκολλα

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί;

Κάθε θεραπεία με LED διαρκεί περίπου 20 λεπτά ανάλογα βέβαια και με την περιοχή που θα εφαρμοστεί. Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει και εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε.

Ενώ η θεραπεία με φως LED μπορεί τεχνικά να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, η πιο δημοφιλής χρήση της είναι για το πρόσωπο ,αφού οι περισσότερες δερματικές παθήσεις τείνουν να εμφανίζονται στο πρόσωπό σας.

Η θεραπεία με LED μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στον αυχένα και το στήθος, καθώς και σε άλλες περιοχές που μπορεί να εμφανίσουν σημάδια γήρανσης.

Υπάρχουν κίνδυνοι και παρενέργειες από την χρήση φωτοθεραπείας LED;

Η φωτοθεραπεία με LED είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία ,δεδομένου ότι τα LED δεν περιέχουν ακτίνες UV.  Θεωρείται λοιπόν μια μορφή θεραπείας φωτός που δεν προκαλεί μακροχρόνια βλάβη στο δέρμα σας. Η διαδικασία είναι επίσης μη επεμβατική και έχει λίγους κινδύνους.

Ο ιδικός σας μπορεί να συστήσει θεραπεία με φως LED εάν έχετε πιο σκούρο ή ευαίσθητο δέρμα. Σε αντίθεση με περισσότερες επεμβατικές διαδικασίες όπως η θεραπεία με λέιζερ, οι λυχνίες LED δεν καίνε το δέρμα σας. Επίσης, δεν προκαλούν πόνο.

Η φωτοθεραπεία με LED θα πρέπει να αποφεύγεται σε ορισμένες περιπτώσεις:

• Εάν λαμβάνετε ισχυρά φάρμακα για ακμή που προέρχονται από την βιταμίνη Α, και αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στο φως.

• Εάν χρησιμοποιείτε προιόντα στο δέρμα σας που σας κάνουν ευαίσθητο στο φως του ήλιου.

• Εάν έχετε εξανθήματα που δεν έχουν επουλωθεί ή κάποια άλλη δερματική πάθηση όπως ψωρίαση. Η θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί να βοηθήσει στην ψωρίαση, αλλά μόνο αν τη χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με τις τακτικά συνταγογραφούμενες θεραπείες σας και μετά από συνεννόηση με τον ιατρό.

Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία;

Η θεραπεία με φως LED δεν είναι επεμβατική, επομένως δεν απαιτείται χρόνος ανάκτησης. Μπορείτε να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες μόλις τελειώσει η θεραπεία σας. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία μπορεί να δείτε αποτελέσματα τα οποία θα γίνουν ακόμη πιο αισθητά όταν ολοκληρώσετε όλες τις θεραπείες σας.Συνιστάται να επαναλαμβάνετε και θεραπείες συντήρησης κάθε λίγους μήνες ή όπως συνιστά η αισθητικός σας.

Αποτελέσματα θεραπείας LED

Συνοπτικά η φωτοθεραπεία με LED
• Ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων ειδικά στο ‘’πόδι της χήνας’’.
• Καθαρίζει τις κηλίδες και ελαχιστοποιεί το μέγεθος των πόρων του δέρματος.
• Βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος.
• Επαναφέρει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης της επιδερμίδας.
• Μειώνει τις βλάβες από τον ήλιο στην επιδερμίδα.
• Αυξάνει την αιματική κυκλοφορία και την ενυδάτωση στο δέρμα.
• Μειώνει την ευαισθησία και την ερυθρότητα του δέρματος.
• Μειώνει τις ουλές, την ξηρότητα και τον κνησμό που προκαλείται από ψωρίαση και έκζεμα.
• Ενεργοποιεί τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος.

Μετά από πόσο διάστημα θα δω αποτελέσματα;

Το δέρμα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό, επίσης εξωγενής παράγοντες αλλά και οι συνήθειες του, όπως η διατροφή, κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, κλπ, και φυσικά η ηλικία επηρεάζουν το χρόνο εμφάνισης των θετικών αποτελεσμάτων. Οι περισσότεροι αρχίζουν να βλέπουν αποτελέσματα μετά από 3-4 βδομάδες, ανάλογα βεβαία της θεραπείας που ακολουθούν. Αν πραγματοποιούνται συνεδρίες για αύξηση κολλαγόνου και αντηγήρνασης, τα πρώτα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στις 3-4 εβδομάδες, στις 4 έως 5 εβδομάδες εξασθενούν οι δυσχρωμίες. Η πρώτη βελτίωση που παρατηρείται συχνά, είναι η συρρίκνωση των πόρων του δέρματος έτσι έχετε ένα πιο λείο δέρμα και αισθάνεστε το μακιγιάζ σας να “στρώνει” καλύτερα

Υπάρχουν έρευνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των LED;

Η φωτοθεραπεία LED έχει γίνει αντικείμενο πολλών ερευνητικών μελετών, επιβεβαιώντας τις ευεργετικές και θεραπευτικές δράσης του ορατού φωτός στο δέρμα. Τις ιδιότητες αυτές, του ορατού φωτός τις ανακάλυψε και χρησιμοποιεί η NASA για ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων των αστροναυτών, και έχει μια εκτενή τεκμηρίωση των σχετικών ερευνών υποστηρίζοντας την αποτελεσματικότητα των LED.

Από ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φωτοθεραπεία;

Δεν υπάρχει περιορισμός για την χρήση της φωτοθεραπείας από την ηλικία, το φύλο και τον τύπο του δέρματος.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η εφαρμογή της φωτοθεραπείας δεν έχει αναφερθεί να προκαλεί οποιαδήποτε ανεπιθύμητη παρενέργεια ούτε πόνο. Η LED φωτοθεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος.

Μετά από κάθε συνεδρία τι κάνω;

Η κάθε συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 15 έως 40 λεπτά ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος. Αμέσως μετά μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε χωρίς κάποιο περιορισμό, όπως να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας. Δεν υπάρχει κανένας χρόνος αποθεραπείας .