Μεσοθεραπεία DERMAPEN

Με την θεραπεία Dermapen μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σημάδια του δέρματος που προσθέτουν χρόνια, χρησιμοποιώντας το κολλαγόνο που υπάρχει στον οργανισμό.

Το dermapen είναι μια καινοτόμος θεραπεία προσώπου που χρησιμοποιεί μια συσκευή που μοιάζει με στυλό για να πραγματοποιήσει κολλαγονογέννεση.  Η επαναστατική συσκευή μικροβελονισμού Dermapen έχει ως στόχο να ενισχύσει, αναπλάσει και αναζωογονήσει το δέρμα.

Είναι ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό στην διάτρηση του δέρματος από τα παραδοσιακά roller βελονισμού του δέρματος.

 • Έχει ανώτερη επίδραση στην αναζωογόνηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
 • Είναι πολλαπλών ταχυτήτων, με ρυθμιζόμενο βάθος της βελόνας για υψηλότερη αποτελεσματικότητα.
 • Παρέχει αποτελεσματική θεραπεία σε δύσκολα προσβάσιμα σημεία.
 • Προωθεί την επούλωση χωρίς ουλές και τη φυσική αναπαραγωγή κολλαγόνου.

Πώς λειτουργεί ο βελονισμός του δέρματος;

Η θεωρία είναι απλή. Η δημιουργία μιας μικρής πληγής προκαλεί το δέρμα να αντιδράσει με την παραγωγή κολλαγόνου και νέων κυττάρων του δέρματος. Ανάλογα με το βάθος της διείσδυσης της βελόνας, η Dermapen μπορεί να προσφέρει διάφορα επίπεδα αναζωογόνησης του δέρματος από την απλή ενίσχυση της απορρόφησης προϊόντος έως την κλινική θεραπεία ουλών και ρυτίδων.

Χρήσεις Dermapen

Η Dermapen  θεραπεύσει γρήγορα συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος – μικρές ή μεγάλες – για να επιτευχθεί η αισθητική βελτίωση μιας σειράς από στόχους.

 • Ρυτίδες χειλιών
 • Υφή του δέρματος / τόνος
 • Εμφάνιση πόρων
 • Αύξηση της απορρόφησης θεραπευτικού ορού
 • Επιφανειακές ρυτίδες του προσώπου
 • Υφή του δέρματος στο λαιμό
 • Ουλές ακμής / τραυμάτων
 • Μέλασμα και χρώση
 • Υφή στο στήθος
 • Ραγάδες

Συνήθως χρησιμοποιείται για θεραπεία στο πρόσωπο, αλλά ο βελονισμός του δέρματος μπορεί επιτυχώς να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος.

Αποτέλεσμα Θεραπείας

Το αποτέλεσμα είναι ανάλογο του στόχου της θεραπείας. Άμεσα εμφανές, όταν πρόκειται για εφαρμογή κάποιου ορού και εμφανές σε 4 έως 6 μήνες, όταν πρόκειται για αντιμετώπιση ουλών.

Σημαντική σημείωση

Πριν ξεκινήσετε συνεδρίες dermapen συζητήστε με την αισθητικό σας:
Εάν είστε έγκυος, εάν λαμβάνετε αντιπηκτικά (όπως warfarin) και αν το δέρμα σας δημιουργεί χηλοειδή. Μην κάνετε εφαρμογή επί χηλοειδών και ενεργών δερματικών παθήσεων όπως: σοβαρές ηλιακές(ακτινικές) υπερκερατώσεις, επηρμένες ελιές/μυρμηγκιές, ροδόχρους νόσος, έκζεμα ή ψωρίαση. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφοροποιούνται ανά ασθενή.

Συχνές Ερωτήσεις

Σε τι βάθος διεισδύει η Dermapen;

Η Dermapen μπορεί να πετύχει από πολύ επιφανειακή διείσδυση έως βαθιά δερματική διείσδυση. Οι επαγγελματικές εφαρμογές έχουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων βελτίωσης και διόρθωσης προβλημάτων του δέρματος χωρίς τη χρήση laser. Οι κλίμακες διείσδυσης ξεκινούν σε βάθος 0,25 χιλιοστών για αισθητικές θεραπείες και φτάνουν σε βάθος έως 2,5 χιλιοστά για κλινικές θεραπείες.

 • Επιφανειακή Διείσδυση: Ανοίγει το δέρμα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για την εισαγωγή των ειδικών ορών θεραπείας. Δεδομένου ότι τα περισσότερα μόρια ενός προϊόντος είναι πολύ μεγάλα για να περάσουν το φράγμα του δέρματος, μπορούν να είναι ελαχίστως αποτελεσματικά. Η Dermapen ανοίγει το δέρμα για λίγα λεπτά και αυτό επιτρέπει μια τεράστια αύξηση της διείσδυσης των προϊόντων. Τα συστατικά του προϊόντος μπορούν εν συνεχεία να φτάσουν κάτω από την επιφάνεια, όπου θα προσφέρουν μεγαλύτερο όφελος. Οροί θεραπείας μπορούν να επιλεγούν για λεύκανση του δέρματος, ενυδάτωση, για την βελτίωση της υφής και την σύσφιξη των πόρων.
 • Μέση Διείσδυση: Έχει πολύ θετική επίδραση στην επιφανειακή ζημιά από τον ήλιο και τις επιφανειακές ουλές, στη βελτίωση της υφής του δέρματος και τον τόνο και μια ορατή βελτίωση στην εμφάνιση του μεγέθους των πόρων.
 • Βαθύτερη Διείσδυση: Μπορεί να βελτιώσει τα σημάδια ακμής, τις ουλές εγκαυμάτων, τις ραγάδες, να συσφίξει το δέρμα και να απαλύνει τις ρυτίδες.

Η τεχνική Dermapen μειώνει τον κίνδυνο της μελάγχρωσης μετά τη θεραπεία σε σχέση με τα laser. Παρόλα αυτά, κατά της διάρκεια της ανάρρωσης οι ασθενείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν πάντα αντηλιακή προστασία

Πρέπει να κάνω κάποια ειδική προετοιμασία πριν την εφαρμογή;

​Για καλύτερα αποτελέσματα συστήνουμε προετοιμασία με κρέμα βιταμίνης A ή και C οι οποίες ενισχύουν την ανθεκτικότητα (ειδικά σε ευαίσθητα και λεπτά δέρματα). Καλό είναι να συνεχίσετε την χρήση των προϊόντων αυτών και μετά την εφαρμογή για διάστημα έξι περίπου εβδομάδων.

Είναι η εφαρμογή επώδυνη;

​Εφαρμογές με ελάχιστη διείσδυση των ακίδων είναι εντελώς ανώδυνες. Σε εφαρμογές με διείσδυση πάνω από 1mm βάθος, εφαρμόζεται κρέμα τοπικής αναισθησίας 15-40 λεπτά έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο.

Χρειάζεται να απέχω από τις καθημερινές μου δραστηριότητες μετά την εφαρμογή;

​Συνήθως όχι αλλά ενδέχεται να έχετε ερυθρότητα στο πρόσωπο για 12-48 ώρες μετά την εφαρμογή. Οι περισσότεροι επιστρέφουν στις καθημερινές δραστηριότητές τους αμέσως. Μπορείτε να καλύψετε την ερυθρότητα των πρώτων ωρών με make-up (το οποίο να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει).